Recept na radost – gril, zahrada a dlouhé letní dny

Období prázdnin sice končí, ale letní pohodu si můžeme prodloužit při zahradní párty, ke které neodmyslitelně patří i grilování. Hledáte-li jednoduché řešení, jak si skvělou venkovní grilovačku užít ať už na zahradě, na terase nebo na chatě, pak jsme právě pro vás připravili několik tipů na grily a ohniště.

Jednoduše s briketami

Grily na dřevěné uhlí nebo brikety patří k osvědčeným pomocníkům na každé párty pod širým nebem. Zahradní grils poklopem je zárukou pro rychlou přípravu masa i zeleniny, a to hned několika porcí najednou. Musí být stabilní, mít pevnou konstrukci a ideálně i kolečka pro snadnou manipulaci.

Foto: Electroworld.cz, Fieldmann FZG 1009, Fieldmann FZG 1008

Luxusnější alternativu představujegril vybavený odkládacím prostorem pro připravované potraviny a nastavitelnou výškou ohniště, abyste nemuseli tak často přikládat. Díky většímu roštu je vhodný zejména pro rodiny s dětmi nebo větší skupiny. I přes robustní konstrukci je manipulace s grilem snadná díky integrovaným kolečkům. Převážet na chalupu a zpět na zahradu ho však nebudete.

Na doma i na ven

Gril pro celoroční využití ocení milovníci jídla, kteří si rádi vychutnávají šťavnaté maso a zeleninu přímo z roštu po celý rok. Přesně takový je přenosný hybridní gril. Ten lze používat na dřevěné uhlí kdekoliv v přírodě anebo doma jako gril elektrický. Další nespornou výhodou tohoto výrobku je nastavení průtoku vzduchu při grilování s aktivním uhlím, díky čemu máte intenzitu ohně pod kontrolou. K tomu pomůže i teploměr. Během provozu na elektřinu je k dispozici nastavitelný termostat, kterým lze jednoduše regulovat teplotu uvnitř nádoby.

Foto: Electroworld.cz, Princess 112256

Pouze na elektriku

Pokud jste příznivci čistě elektrického grilování, musíte být v dosahu zásuvky a vždy jen za slunného počasí nebo bezpečně pod přístřeškem. Výhodou je, že otočíte knoflíkem a grilujete, je to snadné, rychlé a bez popílku. Nejlépe se udržuje gril s roštem, který zakrývá topné spirály a ty se pak nedostanou do kontaktu s odkapávajím tukem, například Severin PG 8568. Toto umožňují i speciální vertikální grily, ve kterých si připravíte domácí šťavnatý kebab i celé kuře.

Foto: Electroworld.cz, Princess 112250, Severin PG 8568, Clatronic DVG3686

Kouzlo ohně

Atmosféru táborového ohně si můžete vychutnat i doma nebo na dovolené. Těm nejméně náročným postačí pár kamenů, pruty na opékání a jde se na to. Není to však možné a bezpečné kdekoli. Možností jsou ocelová ohniště, kterých existuje celá řada a lidé se často při jejich výběru často řídí pouze na základě designu konkrétního výrobku.

Foto: Electroworld.cz, Blumfeldt Versailles, Fieldmann FZG 1025

Na zahradu nebo na terasu se skvěle hodí například ohniště Blumfeldt Versailles, které představuje skutečně krásný doplněk na vaši zahradu nebo terasu. Nádoba s heraldickým vzorem lilie uhrane na první pohled nejen všechny milovníky starých časů. Ohniště je zároveň bezpečné, praktické a díky průměru 60 cm poskytuje dostatek prostoru i pro větší skupiny gurmánů. Pro milovníky jednodušších tvarů pak lze doporučit model Fieldmann FZG 1025.

Závěr

Letní pohoda koncem prázdnin rozhodně nekončí a příjemné posezení u grilu nebo teplého plápolajícího ohně si užijete až do pozdního podzimu. Tak jsi nenechte ujít už ani jedno krásné odpoledne s rodinou či přáteli u grilu.

Zdroj foto: Electroworld.cz

Související příspěvky